About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Tuesday, October 12, 2010

Kejujuran

 Pengakuan...
Sejujurnya aku tak bisa bersembunyi di sebalik perasaan ini. Tentang bertapa besarnya nilai sebuah pengorbanan..Keakuan ku terasa begitu tercabar dan tercarik..

Hemmm..apa yg nak aku cakap ni sebenarnya??Apalah nak terjadi..Kepalaku rasa kosong dan kedap..fuuhhh..Ya Allah.berilah aku kekuatan utk semua ini..

Berdentam dentum nuraniku..berlawan dan bergaduh dgn perasaan..Di luar hujan sudah mempersembahkan iramanya yang lembut,tulus dan murni..bagai jatuhan mutiara...

Untuk sahabat2 sekolah ku yg ku cintai..sejujurnya aku terlalu mengingati dan merindui kalian..Tapi aku banyak terlupa..Aku mula rajin membelek album lama yang telah berkapuk dan melekat,bila di tarik habis rosak..Dasar quality rendah..He..he.. atau aku yang gelojoh..

Bila aku merenung potret-potret lama kita semasa di zaman persekolahan aku terasa seolah-olah kalian berada di hadapanku,bahkan aku mahu kalian tidak punya masa untuk berganjak sesaat pun dari kenanganku,aku mahu apa yang aku luahkan ini terus mengalir,membasahi relung dan fikiran serta membangkitkan betapa indahnya saat-saat yang sudah berlari pergi, memang kita tidak ada daya dan kuasa untuk undurkan masa tetapi aku ada satu keajaiban untuk mengukir setiap kenangan menjadi satu persembahan lirik-lirik yang puitis serta menganyam ia jadi hamparan baldu yang lembut agar kita bisa berlari di atasnya tanpa terluka kaki dengan perpisahan yang kedua..Aku ingin bersama kalian lagi dan aku sentiasa menunggu kalian di sini..
Aduhai aku mengantok.Entah kenapa mlm ni satu apa pun  aku tidak boleh coret..aku hanya mampu merenung tiap nota yg sudah ku siapkan..tapi tidak mampu menambah..


he..he..sape sape yang ingat tu tolonglah bagi nama,rindu rindunyalah kat korang...
Maaf mata ni xtidak sudi nak berjaga lagilah..sambung esok or selagi hayat ada..
night..

Sambung balik. 
Banyaknya kenangan,aku harus mula di mana?ia membuak-buak bagaikan buih di musim tengkujuh..Buih kenangan yang membiru mendatari kenangan,aku bagaikan merasa wanginya bahasa silam yang banyak menyembunyikan diri di celah diaryku..Hilang dah diary..he..he.. hanya ada dalam lipatan ingatanku..
Wahai sahabatku,kehadiran kalian dalam hari-hariku bagaikan atom..Emm jangan terkejut pulak,sebab membuat hariku celaru menyusun minda..
Aneh,kenapa aku lupa tentang masa silamku?, tolong ingatkan aku sesungguhnya tidak lupa tapi aku tidak mahu menyakiti hatiku dengan sesuatu yang menyedihkan..
Kalian tidak tahu,berangkat saja kita di akhir setelah dapat keputusan SPM di hatiku ada duka yang membentung yang kalian tidak tahu..
Hingga aku tinggalkan saja kalian tanpa ucapan perpisahan,itu salahku kerana aku masa itu masih tidak terlalu kuat untuk berhadapan dengan sakitnya perpisahan setelah 5 tahun kita berkampung,susah senang, dan terlalu banyak kenangan dengan kalian dan SMKD sebenarnya..Tolong carikan majalah sekolah untukku...
 

1 comment:

 1. Pucuk pauh delima batu,
  Sembilang berbisa mati di tangan,
  Sungguh jauh beribu batu,
  Hilang di mata di hati jangan...........

  Kenangan x akan blh dilupakn..wlupun x berjisim tapi ia tetap bernadi dlm sanubari..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...