About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Tuesday, October 12, 2010

Jika Aku Sendiri

Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

Ketika tasbih itu ku belai bagai manik2 mutiara,ada rasa kedingan yang menyelinap ke jantungku..
Ya Allah Ya Robbi,
Beberapa pemberian akan kuhiaskan di dalam hatiku untuk mengharapkan-Mu...
Beberapa ucapan akan ku tanamkan di dalam mulutku untuk memuji-Mu...
Dan setiap saat akan ku cintakan di dalam diriku agar dapat berjumpa dengan-Mu...

JIKALAH AKAN MENJADI MASA LALU..

  Jikalah DERITA akan menjadi masa lalu pada akhirnya, Maka mengapa mesti dijalani dengan sepedih rasa, Sedang KETEGARAN akan lebih indah dikenang nanti....

 

Lailla anta subhanaka minazzolimin..' Tidak ada Tuhan selain Engkau,sesungguhnya aku termasuk orang-orang yang zalim.'

( Surah Al-Anbiya: 87 )

Betapa telah ku kotorkn mata ini dengan pandangan liar nafsuku..aduh rasa sakitnya dadaku,bukan kerana sakit jantung tapi mengenang beban dan sebalnya dosa yang telah aku perbuat.. jiwaku yang sombong terhadapMu, aku lemas dalam laut dosa yg tidak bertepi..No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...