About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Wednesday, November 3, 2010

Aku Datang Kekasih..

PhotobucketBuat Mu sang kekasih, "Aku Datang."
Aku datang dengan tangan kosong dengan dada yang rentung oleh dosa, hati yang bersalut rona rona hitam, gelap lebih pekat dari malam tanpa bulan dan bintang.

Aku telah kehilangan mentari di waktu siang, malamnya pula bulan merajuk, sang bintang sudah berlari mengejar cahaya..tinggallah aku. Aku cuba berfikir, menghayati lukisan makna lukisan Tuhan ini dengan penghayatan dan tadabbur , aku mengharap ia penyebab satu dari sekian banyak kebahagiaan dan kelapangan hatiku. Agar aku tidak tersasar dari landasan tafakurku.

Aku hanya seorang hamba selalu berada di antara sesat dan benar. Malah dalam satu jam seorang aku boleh dalam kedua duanya. Aku mahu menjadi hamba yang taat dan redha, maka turunkanlah bantuan padaku agar lebih kuat menghadang ujian dengan rasa syukur dan sabar. Aku tidak mahu menjadi hamba yang durhaka sehingga Engkau biarkan tanpa ujian, para kekasihMu selalu mengeluh dan resah bila sehari tidak di uji dengan kesusahan dan kesakitan kerana mereka takut Engkau akan melupakan mereka. Jadi jangan abaikan aku dari kasih sayangMu.

Oleh itu aku memerlukan Engkau kekasihku, bantulah aku dalam setiap hembusan nafas dan tiap tiap kerdipan mata. Agar keimanan ku utuh tidak tergugat. Sekiranyan Engkau membiarkan aku sekejap sahaja maka singgahsana tauhidku akan roboh dan langit keimananku akan runtuh menimpa bumi.

Aku masih menagih cinta dan mencari kasih di celah pahala.

Maafkan aku, kerana aku sebagai hamba telah tersilap meletak cinta kudusku pada hambamu yang sepatut dan selayaknya hanya untuk Mu.

 
Sharing " The Message"…LA ILAHA ILL ALLAH MUHAMMADUR RASOOL ALLAH THERE IS NO GOD ONLY ALLAH, MUHAMMAD IS THE MESSENGER OF ALLAH


Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...