About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Saturday, November 20, 2010

Bicara Pena

 Ya Allah..kenapa malam ini aku jadi begini blur?..laptop ni hanya menjadi tatapanku saja..tak ada apa yg bisa ku coretkan, rasa kosong, sepi, lenggang hati ku dari idea..


Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi..3 bulan aku berada di bumi ambia' ini ( Jeddah ) Ku penuhi masa dan ku tebus apa jua niat dan janji ku pada diri dan ALLAH semasa saya masih di ranjang koma yang menukilkan seribu nostalgia dan kenangan yang terpahat pada sejarah kehidupan saya. Semakin saya sibuk dengan tugasan dunia dan Ukhrawi . Semakin sukar untuk mendokumentasikan segala-galanya dalam ruang pena. Bimbang amalan penulisan berkembang seperti bunga sakura yang mekar di musim bunga. Sedangkan pahala semakin mengecil seperti bunga ros menguncup di penghujung hari. Ramai yang hebat dalam penulisan namun dayus di ruang kehidupan. Ramai yang hebat dalam penulisan dan hebat juga di pentas lakonan . Dan ramai juga yang hebat dalam dunia pena dan hero dalam dunia yang nyata.. Dimanakah tempat saya, dia dan kita ? tepuk dada tanya iman di dada. Mudah-mudahan kita huruf-huruf pena menjadi saksi amalan kita. Sesungguhnya Allah Maha Penghitung... Pena akan berdiri menjadi saksi amalan dan perbuatan jari jemari kita. .. Sama-samalah kita berlomba-lomba membuat amalan

aku mahu rehat seketika, rasa ngilu belakangku, pinggang dan sendi2 ku bagai mau tercabut rasanya..tolong bagi aku kekuatan ya Allah.. Utk menahan perit dan sakit ujian ini..aku pasrah dan redha ya Allah..

Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...