About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Saturday, January 1, 2011

*** SaTu PerinGataN**

Salam Tahun Baru 2011..

Mlm ni aku hnya lepak kat katilku yang x seberapa besau mcm kat rumah yg ala2 english tu..sini mcm tapi aku rasa dah bnyk nyawa jugak dah terlena terus di atas tilam empuk ni..
Kadang aku rasa aku baring atas beribu2 mayat, bukan beribu lemon..
Fuuuhh ya Allah..disini aku rupanya diingatkan bahawa malam tahun baru ni bukan utk pesta dan bfoya2..
Aku dngr mcm2 pesta dek remaja x kurang orng tua2 yg putus urat Sedarnya..
Maafkan aku Tuhan..
Ada yg mlm ni wanitanya ternoda,bukan tercabut tali sliper or putus tali kasut tapi hilang marwah tergadai mahkota..glupppp..seram tekakku.

Yg ecident..kreta baru dan umur awal 20an..emm, agaknya bantal aku ni dah berape bnyk kepala yang pecah terbaring..seraaaaaammmmmm..nauzubillah..
Adehh..x nk ingau..menakutkan..bagus je aku duk mcm ni..


Ada diriwiyatkan oleh Imam Ahmad bahawa Nabi s.a.w. bersabda yang bermaksud, “Sesungguhnya Allah, tidak mengazab orang ramai dengan perbuatan yang dilakukan oleh orang yang khusus (Allah tidak mengazabkan orang ramai apabila ada golongan tertentu mengerjakan maksiat di kalangan mereka) sehinggalah mereka melihat maksiat berlaku di kalangan mereka sedangkan mereka mampu mencegahnya tetapi tiba-tiba mereka tidak mencegahnya.”
Apabila berlaku demikian Allah Ta’ala mengazabkan orang yang khusus (tertentu) mengerjakan maksiat dan orang ramai yang tidak melakukan maksiat turut sama ditimpakan azab.”

salinglah tegur menegur antara satu sama lain…..
anda berani utk tidak menegur? saya tidak! so, i juz do my job….
mayb, tu je nk di’share’ kali ni…
adios, bye… salam…

Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...