About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Saturday, March 12, 2011

** Diary..**

Assalamualaikum wtb..


- Aku ingin nyatakan  ".Aku CinTa PaDaMu Hnya SeMaTa2 KeRaNa ALLAH"


Aduh Tuhan,, aku mngintai di balik Diary Arwah yang baru aku terima dri ibunya..Aku tidak ada kekuatan untuk membukanya. Hatta menyentuh pun tangank mngigil dan jiwaku bergetar, lebih hebat dari peristiwa sunami di Jepun yang sedng berlaku.


Aku terpaksa mnyambut juga, kerana yang menghulur padaku adalah seorang IBU. Air mataku tahan, bibirku ketap agar tidak terpacul jerit raungku..


Aku tatap wajah ibu tua itu, aku nampak tenang di wajahnya seolah sudah hilang derita namun di matanya satu harapan yang mngunung lara..Agar satu harta dan khazanah insan yg di cintainya utuh di altar insan lain kerna baginya dia tahu ia sedang menyerah amanah duka dan air mata pada sesorang..Terbebanlah satu lagi hati, namun aku rela berkongsi demi cinta ini..


Maafkan aku kerana aku masih tidak mampu untuk mencoret..Ya Allah, kenapa begini lemah hamba ini??

Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

1 comment:

  1. teruskan menulis kak.. sy sedia membaca.... menemani dengan setia.. insyaallah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...