About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Monday, March 21, 2011

~Kelebang Dan Air MaTa~                                               '"APAKAH???


Ya Tuhanku, apakah aku tidak pernah berdoa untuk insan ini, sehingga aku harus kehilangannya dalam keadaan yang menderita dan kesal??

ApAKaH??

Salah kah aku Tuhan atas insan ini sehingga ia pergi tanpa minta izin dan ucapan Selamat Tinggal..

ApaKaH? apakah salah aku Tuhan sehingga tanpa sepatah bicara pun ungkapan terakhir buatku..

ApAKaH??


Memang zalim kah aku dalam perhubungan ini sehingga aku di hukum menerima setiap pertuduhan kematian tanpa nisan? hnya tanda tanya..

Aku keliru Tuhan..apa lagi makar yang telah Engkau catat  utkku??

Waaaaaa  nak nanges niiii.!! Di manakn ku cari ganti yang serupa dengan mu...Aik..Bodoh!!. Macam x betul je aku ni..

yA ALLAH..berilah aku kekuatan..Antara sedar dan tidak aku sudah kehilangan diriku sendiri sebenarnya..Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

1 comment:

  1. mengharungi rindu yang tdak tertahan....rntangan dan dugaan yang yang mndatang ku harungi demi cinta dan kasih yang tidak berpenghujung....tkdr yang datang ku iringi dgan doa pnuh keinsafan....kesabaran ini ku pertahankan demi kasih yang tak terhingga lalu aku kmbali ke dunia realiti mncari kekuatan yang hilang namun lngkah ku kaku...krna ku tahu kau masih di situ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...