About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Friday, April 1, 2011

~Mau2.. Asslmkmwtb..

~jomm sarapan..karipap pusing goreng, inti kurma daging..sedap..Jemputlah..Ehekk..subhannallah, Allah bagi akal pd manusia, karipap pun blh di olah mcm ni,, rasa sayang pulak nk makan..sbb cantik sangat..

He..he.bila makan sedaplah pulak rasa lupa akan cantiknya dia..Emmm baru aku terfikir, kecantikkan bukan aset utama menentukn sedap or x, tapi kalau yg cantik dn resipinya best..btmbah seedap tapi cuba bayangkan kalau intinya tepung tawar atau daging x bergaram je..tntu rasanya emmm..faham2 je..

Begitulah manusia..cantik, hensemmm tapi hati busuk..pastinya lama2 orng meluat gak..sedihnya..Apa lagi kalau tak cantik, tambah pakej nyampah + hati busuk..Macam ne tu???
Tapi klu tak Cantik, akhlak baik,bbudi, beragama ( agama lain pun baik juga.) tentu lebih CUN...

Oppsss..terlebih sudah...rehat jap..byeee..Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...