About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Wednesday, June 15, 2011

~Kisi-Kisi CinTa~Jika kita tidak dapat memiliki apa yang kita s uka, sukailah apa yang telah kita miliki.Pantai Mukah.."walaupun bukanlah titisan darah yang mengalir pada bilahan mata pedang di waktu perang, hanya sekadar titisan dakwat dari sebatang mata pena di atas helaian kertas. Namun, ianya tetap berharga dan bernilai di sisi ALLAH jika segala-galanya Untuk fi sabilillah.." Nawaitu sebuah perjuangangn..

Anehnya sebuah perasaan, dalam kebencian insan lain di hati ini ada tasik rindu yang tidak pernah di landa kemarau..
 
Apa yang aku mahu isi di entry kali ini bagaikan persembor..ahakkk..atau rojak..But, x apa ini tulisanku dan aku bebas utk apa yang aku mahu lakukan kerana aku tidak menganggu orang lain, jika ada yang rasa terganggu dengan tulisan ini..sila x yah baca..banyak kerja lain nak buat..


"Nikmat yang paling manis apabila ALLAH mentarbiyyah kita dengan pelbagai ujian, namun tautan ukhuwah atas nama aqidah mampu berhadapan dengan sekalian mehnah.."

Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...