About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Wednesday, July 13, 2011

~..LuKa SeMaLaM..~


Salam .... 
 
 
 
 
 
 
Sememangnya masa yang kita lalui tidak akan dapat kembali sekiranya hidup kita hari ini tidak dimanfaatkan. Hanya pada diri kita terletak ukuran kejayaan yang kita kecekapi untuk hari yang datang.


~Masa tidak boleh diundurkan semula walau sedetik .........

dan hari ini dapat jua saya ziarahi  blog ini...Agak lama aku biarkan bukan tidak menjengguk..Tapi ..eemm..
 
Walaupun masih terdapat sidebar belum di update kan..... saya gagahi jua untuk menulis walaupun kesibukan waktu. Dan rasanya sudah lebih dua tidak menulis dan selama itulah banyak kisah suka duka dan derita ditelan begitu sahaja. Biar yang pahit itu ditelan....dan yang derita itu disimpan supaya hidup ini tidak perlu untuk menyusahkan sesiapa. Berihktiar sendiri lebih baik dari menagih sesuatu yang mungkin tidak akan dipenuhi...


Alangkah indahnya perjalanan hidup bersama kenangan banyak yang saya pelajari dari kesah silam dan apa yang aku lalui sekarang..Rasa indahnya menyendiri, banyak ruang untuk aku bermuhasabah..

Tangisan...ketawa dan penderitaan yang dilalui membuatkan hidupku cukup indah dan sempurna, kami sekeluarga merasa akan semua itu dan aku tidak bersendirian dalam situasi ini..Walau beban tidak siapa yang tahu dan rasai, cukup bagiku mereka memberi aku sokongan dan kekuatan..
Terima kasih Tuhan kerana Engkau telah menganugrahkan mereka untukku.. Biar pun luka kehilangan semalam masih berdarah, tapi aku perlu meneruskan hidup jika ini suatu ketentuan..Aku ubah semua 360 darjah cara hidupku..Aku suka ke kampung, melihat ke susahan mereka, aku pernah miskin tapi sudah lama aku tinggalkan kehidupan itu..

Aku ziarahi orang orang sakit, lalu aku merasakan aku lebih bertuah dari mereka yang terlantar walaupun aku tahu akan sering terlantar..Dan mungkin malam ini atau esok aku sudah tidak bernafas lagi..Sejak seminggu ini demamku tidak kebah, Doktor kata sakit dan antibody ku tengah bergaduh..emmm faham..kenapa tidak bagi tahu saja tahap kasihatan aku bertambah teruk..Aku tidak kesah..aku pasrah..

Aku kumpul anak-anak yatim jagaanku..kami bermain, berjalan, makan dan tidur bersama..Aku tidak mahu ada orang lain menganggu kami..sebab masa ku terlalu singkat untuk seperti dulu..Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...