About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Wednesday, October 27, 2010

Tanpa Judul???

Tanpa Judul???

Sekian lamanya aku tinggalkan blog ini, hanya di teman sahabat-sahabatku. Biar pun ada keluhan yang kudengar tentang kesempurnaannya tapi bagi ku ia cukup sempurna. Biar ada yang kata jelek tapi bagiku cukup indah dan manis..

"YA TUHANKU, LAPANGKANLAH BAGIKU DADAKU..

Pasrahkanlah aku untuk menerima setiap ujian dan jadikanlah aku bersyukur pada setiap pemberian, pemberian yang amat berharga bagiku kini selain dari diriku dan segalanya ada pd rohku adalah sahabat-sahabatku yang banyak mendoakan keselamatan dan kasihatanku serta tidak berbelah bagi memberiku sokongan..maka Engkau berikanlah kebaikan dan segala pahala pada mereka berlipat ganda dari apa yang mereka perbuat untukku wahai Tuhanku."


 Ambillah Dari Angin Sepoi-Sepoi Kelembutannya, Dari Minyak Wangi Keharuman. Dan Dari Gunung Ketegaran dan Kekukuhan. Kalian tetap yang terbaik bagiku. Aku sentiasa mengimarahkan dalam sujudku setiap titis tinta yang kalian curahkan, setiap kerdip jaga di waktu malammu dan sekelumit masa kerja yang kalian korbankan untuk memberi sentuhan pada blogku. Tiada kata yang mampuku ucapkan hanya aku mendoakan kalian mendapat yang terbaik dalam hari-hari mendatang.Ku ingin persembahkan seuntai kata untuk kalian yang baik hati, Di Setiap Tempat, Pasti Kalian Temukan Kegelapan Dalam Kehidupan. 
Kewajiban Kita Hanyalah Menyalakan Lampu Untuk Menerangi Diri Sendiri Dan Orang Lain. Jangan Pernah Merunggut Dan Mengeluh..

Sesungguhnya aku amat menyayangi kalian dunia dan akhirat.

He..he.. pasti ada yang suka ya.. yahoooo.com.myyyy..Jangan tanya bila aku mahu serius..seriuslah ni... 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...