About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Tuesday, March 11, 2014

Klik PerJaLananKu .1.

PerJaLaNan Hamba yang BerDosa... BUMI AMBIA'..

                                    Assalamualaikum w.b.t

Bismillah....


 Sesungguhnya aku sbenarnya aku tidak tahu aku harus bermula bersama entryku kali ini... Yang aku tahu ini bulan MAC..2014..

MAC???!! MAC!! MAC!!!...Apa yang terjadi? ULANG TAHUN KU!!!, YEAHHHAAA AKU SEMAKIN  TUA RUPANYA OPSSTTTT..  mulut..celupaq, cakap tu doa wahai dri.. Ah kan betul..yhuuuu sedar diri tuuu..   ERKK.. ULANG TAHUN KE  BERAPA MEK?        ( mula tengok kiri kanan, depan belakang, hatta atas bawah..mata melilau, mulut      mula muncung cam cencorot  syyyyttttttt!!!                         haihhhhh, x mau kuat2..jawapannya...BIARLAH RAHSIA....!!! )..

Tip tap tip tap..nahhhhhh kan itu yang lumrah jawapan hampir 98% wanita...

'Ehhhh SELAMAT HARI WANITA JUGA UNTUK  QU...'        
        

JABBAL RAHMAH..
                         
Nak letak pic pun tak tau yang mana dahhh.. TUP TUP  DI JABAL RAHMAH, DI KOTA   SUCI   yoooo.. MASYA ALLAH.. inilah kebesaran  Mu Ya  Allah..  aku masih bagai di dalam mimpi..

OK. oleh kerana  aku sudah  hilang hujung pangkal cerita dan entry ini... Jommm  baca entry yg   ke seterus catitan   'Aku Hamba   Yang Berdosa..'    (      jgn buat ulasan dulu sebelum baca habis ENTRY AQ INI K )...


Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...