About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Thursday, April 17, 2014

KesenDiRian iNi

KESENDIRIAN iNi..

CINTAILAH HIDUPMU SEBAGAI BUKTI CINTAMU PADA TUHANMU..

Melahap retakan bumi Menari dalam luka menganga Meluluhlantakkan perdu cinta Sudahkah damai tergenggam...? Bilakah bahagia itu datang...?Di kesendirian ini..

Derap langkahku terhenti di satu sudut yang paling dalam dan sepi. Ku ingin jauhi pendengaranku dari derai tawa ria insan-insan. Ku satukan diriku dengan gesir alam yang begitu damai dan tenang.
Untuk apa kesendirian ini harus ku garap, ada senyuman sumbang dan ejekan perli menerpa hidupku. Mereka kata aku yang memilih untuk tersisih dan sendiri.  Itu benar ini pilihanku. Ada waktu aku perlu bersendirian dan melarikan diri dari sandiwara dunia. Aku harus menghormati hati dan pribadi nuraniku. Aku tidak mampu untuk ketawa atas lakonan.. Aku perlu akur yang aku adalah aku yang sentiasa sepi namun meriah dalam senyapku.
Aku tdak betahlah setelah ketawa bersama teman teman namun pada satu detik aku harus sendirian dan menjerit dalam jiwa..Deraian airmataku tak pernah lagi mengalir di pipi tapi mengalir ke dalam lowong hati yang tidak bermuara..sajadah panjang kini ku bentang,menyapa lantai bumi,untuk aku bersujud pada yang maha kuasa,aku dalam kesendirian namun aku bahagia,ketenangan ku dapat manakala  bibir berucap lembut  Asma-Mu,kedamaian ku raih saat tetesan lembut bulir bening merambat pelan di atas pipi manakala aku teringat dosa dan kesalahanku,mengeja satu demi satu kesalahan yang ku lakukan adalah makna dalam kesendirianku,kini ku bersimpuh dalam munajatku..ya Illahi raih aku dalam kesedihan ini, peluk aku dalam kebimbangan lakon,agar aku dapat melangkah dalam titian kebenaran..,aku datang ya Robbi sembari membawa hamparan asa yang tertunda....malam memberi aku makna dalam hidup dan kehidupanku. Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...