About Me

My photo
Aku 'Wanita Melanau Terakhir??? -Di lahirkan di sebuah desa di persisiran pantai.Rumahku di tepi laut. -Anak nelayan.anak petani ,aku bangga.. -Sklh rendah kat kampung Judan -Menengah Di Miri,SMKDP MIRI..haiii orng Miri!! -Lepas tu UIA -Then Mesir.. -Kerja;mcm2 kerja aku buat(yg halal,tmasuk gov). -Then i ni degil,now iam Business Women...hu..hu.. Hari2 kita adalah satu yg menyakitkn jika kita anggap ianya sulit dan penuh fikiran negatif.. **Ia akn menjadi indahdan bererti bila kita sentiasa berfikiran positif serta menganggap kehidupan ini adalah anugrah yang tidak boleh di jual beli dgn apa pun.. Allah berfirman... "Apa jua rahmat yang dibukakan oleh Allah kepada manusia maka tidak ada sesuatu pun yg dapat menahannya:dan apa jua yang di tahan oleh Allah maka tidak ada sesuatu pun yang dapat melepaskannya sesudah itu". ( Surah Fatir;2 )

my bird


click to create your own

Monday, February 28, 2011

~Cinta Berbunga Syurga~esok ulang tahunku..aku mncari dn menunggumu. Bergetar tangnku mncapai satu bungkusan yg di baluti kertas hadiah berwarna purple muda..Mula mndapat hadiah dri abngnya sbb alasan dia outstation, tertulis di situ..' Jangan Dibuka Sebelum Tarikh',,( tarikh 1hb Mac )., dn malam ni, getar jiwa ku bergelora bagai di musim tengkujuh..Aduhai hatiku yg lara, tlng bekerjasama agar aku pasrah serta kuat utk beban ini..

Air mataku merembes keluar bagai berbusar meluncur dri kelopak mataku..Aku pasrah Tuhan pd perpisahan ini. Engkau sudah pinjamkn dia untukku dlm jangka masa tertentu dan melamar waktu yg indah dan manis..

jika aku harus sendiri,,


akar emas sarat selasih
mawar merah di dalam peti
biar ikhlas mengikat kasih
biar terpisah bercerai mati


Aku sudah tidak mampu lagi utk meneruskn luah ini. Jari jemariku sedang bersedih..hatiku sedang menangis..Aku lelah..Aku mahu berehat..Kasihani aku wahai derita beri aku waktu utk hazamkn sengsara ini..Agar esok ku yg ada tamu sejuta sepi bisa ku layan dgn kasih biarpun gundah dan berdarah...

Maafkn aku yang sedang tengelam dan kalah..Aku mahu bawa tangisku ke lembah nan jauh berladungkn sepi.. Night
Teruskan membaca jika kamu rasa apa yang ditulis memberi manfaat...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...